De verschillende rechtenprofielen per vacature

Gewijzigd op Wed, 02 Aug 2023 om 11:34 AM

Beheerders bepalen in TOOL2MATCH wat hun collega's wel/niet mogen inzien of bewerken door een rechtenprofiel aan ze te koppelen. Benieuwd welke rechtenprofielen en mogelijkheden er zijn? Dat lees je in dit artikel!



Waar koppel je een rechtenprofiel? 

Je bepaalt tijdens het aanmaken/bewerken van een collega welk rechtenprofiel deze persoon krijgt. Afhankelijk van het rechtenprofiel ziet hij/zij bepaalde instellingen en functionaliteiten juist wel of niet. Daarnaast kan je ook per vacature inrichten welke instellingen en functionaliteiten hij/zij niet. 


In TOOL2MATCH heb je dus 2 plekken waar je rechten kan toekennen aan het profiel van een werknemer: 

  1. Overkoepelend over de hele TOOL2MATCH omgeving
  2. Per vacature


De rechtenprofielen overkoepeld over de gehele TOOL2MATCH omgeving worden uitgebreid beschreven in dit artikel.



De rechtenprofielen per vacature

TOOL2MATCH kent binnen een vacature 3 verschillende rechtenniveaus: 

  • Recruiter
  • Selectiecommissie
  • Stakeholder


Alle rechtenniveau worden hieronder afzonderlijk van elkaar toegelicht. 


 

Recruiter

Recruiters hebben binnen de vacature waar ze aan gekoppeld zijn toegang tot vacature-instellingen en kandidaten. Recruiters kunnen binnen deze vacature simpelweg alles. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzien van alle kandidaten, berichten sturen naar kandidaten, kandidaten van fase veranderen, maar ook de vacaturetekst en het sollicitatieformulier aanpassen. 

 

Recruiters zijn vaak collega’s van HR of vacaturehouders.


**Let op: Enkel selectiecommissieleden kunnen een beoordeling invoeren bij kandidaten. Op het moment dat je dus wil dat een collega contact kan opnemen met de kandidaten én deze kandidaten kan beoordelen, dan maak je iemand Recruiter én Selectiecommissie.  


**Tip: Op het moment dat een collega nooit een kandidaat van fase gaat veranderen of kandidaten gaat benaderen, is het verstandiger om deze collega geen Recruiter te maken. Het zien van extra buttons of het kunnen doorvoeren van aanpassingen, maakt het systeem waarschijnlijk alleen maar lastiger, waardoor je er ruis in plaats van voordeel uithaalt. 



Selectiecommissie

Een lid van de selectiecommissie kan alle kandidaten in een procedure inzien en deze beoordelen. Selectiecommissieleden kunnen geen aanpassingen maken in de vacature zelf en kunnen ook geen kandidaten van fase veranderen en/of benaderen. 


Selectiecommissieleden zijn vaak de vacaturehouders of directe collega’s die ook de profielen van kandidaten mogen beoordelen. 



Stakeholder

Stakeholders kunnen de vacature niet inzien in het systeem en daarom ook niet alle kandidaten inzien. Het enige wat Stakeholders kunnen, is de profielen van kandidaten inzien die met ze gedeeld worden en een beoordeling invoeren. 

 

Stakeholders zijn vaak directe collega’s die een enkel profiel van een kandidaat mogen beoordelen of vacaturehouders voor wie je het proces van beoordelen zo simpel mogelijk wil houden. 

 

**TIP: Op het moment dat je maar weinig kandidaten verwacht, is het rechtenniveau ‘Stakeholder’ een fijne manier om profielen van kandidaten te delen met collega’s. Op het moment dat je meerdere kandidaten verwacht, is het vaak handiger om een collega toch selectiecommissie te maken binnen een vacature. Anders blijf je profielen van kandidaten delen, terwijl het makkelijker is als iemand eenmalig even inlogt om direct alle profielen te beoordelen. 



Een overzicht van alle rechtenniveaus

 

Recruiter

Selectiecommissie

Stakeholder

Kan de vacaturetekst aanpassen

Ja

Nee

Nee

Kan het sollicitatieformulier aanpassen

Ja

Nee

Nee

Kan vacatures online en offline zetten

Ja

Nee

Nee

Kan alle kandidaten inzien

Ja

Ja

Nee

Kan alle kandidaten beoordelen

Nee

Ja

Nee

Kan geselecteerde kandidaten inzien en beoordelen

Ja

Ja

Ja

Kan kandidaten van fase veranderen

Ja

Nee

Nee

Kan kandidaten mailen

Ja

Nee

Nee


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren