De verschillende rechtenprofielen

Gewijzigd op Wed, 02 Aug 2023 om 11:33 AM

Beheerders bepalen in TOOL2MATCH wat hun collega's wel/niet mogen inzien of bewerken door een rechtenprofiel aan ze te koppelen. Benieuwd welke rechtenprofielen en mogelijkheden er zijn? Dat lees je in dit artikel!

Waar koppel je een rechtenprofiel?

Je bepaalt tijdens het aanmaken/bewerken van een collega welk rechtenprofiel deze persoon krijgt. Afhankelijk van het rechtenprofiel ziet hij/zij bepaalde instellingen en functionaliteiten juist wel of niet. Daarnaast kan je ook per vacature inrichten welke instellingen en functionaliteiten hij/zij niet.

In TOOL2MATCH heb je dus 2 plekken waar je rechten kan toekennen aan het profiel van een werknemer:

1. Overkoepelend over de hele TOOL2MATCH omgeving
  2. Per vacature

De rechtenprofielen per vacature worden uitgebreid beschreven in dit artikel.

De rechtenprofielen overkoepelend over de hele TOOL2MATCH omgeving

TOOL2MATCH kent 4 verschillende rechtenniveaus:

• Beheerder
  • Gebruiker
  • Stakeholder
  • Vestigingsmanager*

Alle rechtenniveaus worden hieronder afzonderlijk van elkaar toegelicht.

Beheerder

Beheerders ontvangen inloggegevens voor TOOL2MATCH en kunnen de gehele TOOL2MATCH omgeving van de organisatie inrichten en beheren.

Voor beheerders zijn alle pagina’s, functionaliteiten, procedures en kandidaten zichtbaar en bewerkbaar. Ze kunnen nieuwe vacatures toevoegen én ze kunnen bij de algemene instellingen van TOOL2MATCH om bijvoorbeeld collega’s toe te voegen of mailsjablonen aan te passen.

Gebruiker

Gebruikers ontvangen inloggegevens voor TOOL2MATCH en kunnen de procedures en functionaliteiten zien waar ze rechten voor hebben gekregen. Zo zien ze enkel de procedures waar ze aan gekoppeld zijn en kunnen ze apart nog rechten ontvangen om een van de volgende pagina’s in te zien:

• Inzien van de kandidatendatabase;
  • Beheren van de jobsite instellingen;
  • Bekijken van de rapporten pagina.

Per vacature kan je vervolgens ook nog bepalen in hoeverre Gebruikers een vacature kunnen bewerken en/of ze contact kunnen onderhouden met kandidaten. Meer hierover lees je in dit artikel.

Stakeholder

Stakeholders ontvangen geen inloggegevens voor TOOL2MATCH. Je voegt een collega als Stakeholder toe aan het systeem op het moment dat je profielen van kandidaten wil delen, maar deze collega verder geen inzage hoeft te hebben in de procedure en/of overige kandidaten.

Vestigingsmanager*

Vestigingsmanagers ontvangen inloggegevens voor TOOL2MATCH en kunnen worden gekoppeld aan een bepaalde vestiging. Voor deze vestiging kunnen ze alle vacatures inzien die daar spelen en daardoor ook alle kandidaten die hebben gereageerd. Ook kunnen vestigingsmanagers d.m.v. vacaturesjablonen zelf vacatures aanmaken en publiceren.

Alle niveau in een overzicht

Beheerder

Gebruiker

Stakeholder

Vestigingsmanager

Ontvangt inloggegevens

Ja

Ja

Nee

Ja

Toegang tot kandidatendatabase

Ja

Optioneel

Nee

Optioneel

Toegang tot rapportenpagina

Ja

Optioneel

Nee

Optioneel

Toegang tot Jobsite Beheer

Ja

Optioneel

Nee

Optioneel

Kan kandidaten beoordelen

Ja

Optioneel

Optioneel

Ja

Kan vacatures toevoegen

Ja

Nee

Nee

Optioneel

Kan bij de settingspagina

Ja

Nee

Nee

Nee

Dit rechtenniveau moet worden geactiveerd door TOOL2MATCH. Bespreek dit met je contactpersoon als je hier interesse in hebt of stuur een mailtje naar info@tool2match.nl.