Vormgeving op de website aanpassen

Gewijzigd op Wed, 02 Aug 2023 om 10:38 AM

Je hebt in TOOL2MATCH de mogelijkheid om bepaalde instellingen qua vormgeving aan te passen. Dit zijn bijvoorbeeld wat kleur- en lettertype instellingen. TOOL2MATCH biedt je wat standaard aanpassingen. Wil je grotere aanpassingen doorvoeren? Dan kan dit via CSS worden doorgevoerd (hier is kennis van development voor nodig). Meer hierover vind je in dit artikel.

Kleur- en lettertype instellingen aanpassen

Stap 1. Open het tabblad "Kleuren"

Ga naar de pagina "Jobsite beheer"...

... en klik door naar het tabblad "Kleuren".

Stap 2. Pas het lettertype aan

In het eerste drop-down menu kan het lettertype worden bepaald. De keuze bestaat uit zes verschillende lettertypes, dit zijn: Roboto, Verdana, Open Sans, Kanit, Helvetica, Times New Roman, Arial en Courier.

Stap 3. Pas de vormgeving van het vacatureoverzicht & buttons aan

Daaronder kan je de volgende drie instellingen aan-/uitvinken:

1. Knoppen met schaduw tonen
  2. Afgeronde knoppen tonen
  3. Een kader tonen rondom het vacature-overzicht
  4. Afbeelding vacatureoverzicht bijsnijden (meer hierover lees je in dit artikel)

Stap 4. Kleurcodes aanpassen

Aan de rechterkant van het veld, kan je verschillende kleurcodes aanpassen. Wanneer je op het tekstvak drukt, zal automatisch een kleurenpalet tevoorschijn komen. Indien je een en dezelfde kleur meermaals wil gebruiken, kun je eenvoudig de kleurcode kopiëren en plakken in een ander veld. De volgende kleurkaders kunnen worden ingevuld:

• Kleur tekst;
  • Kleur kader vacature-overzicht;
  • Kleur hyperlinks;
  • Kleur knoppen en achtergrond in de onderbalk;
  • Kleur letters in de onderbalk;
  • Kleur letters van de titels;
  • Achtergrondkleur.

**Let op: Kies voor duidelijke kleuren en zorg dat het contrast tussen de achtergrond en kleur letters/hyperlinks goed zichtbaar is. Sommige kleuren zijn slecht leesbaar, denk aan geel of rood op een oranje achtergrond.

**Tip: Wil je de instellingen op de jobsite bekijken? Ga in de bovenste menubalk naar het laatste tabblad ‘Bekijk jobsite’. Er opent zich in je internetbrowser een nieuw tabblad met de voorkant van de jobsite. Vergeet niet om de instellingen tussentijds/op het einde op te slaan via de button "Opslaan".