De vormgeving van je vacature-pagina aanpassen door middel van CSS

Gewijzigd op Wed, 02 Aug 2023 om 10:44 AM

Vanuit TOOL2MATCH leveren we een standaardopmaak op waarbij je aanpassingen kan doen in kleine zaken zoals lettertypes, bepaalde kleuren, vormgeving van buttons, etc. Hoewel je dus al wel een aantal zaken kan aanpassen binnen TOOL2MATCH is dit niet altijd toereikend voor de look & feel die organisaties hanteren op hun website en dus ook graag willen doorvoeren in het gedeelte van TOOL2MATCH wat bij hun op de website draait. Het antwoord daarop is; CSS! Wat dit is en hoe je dit kan koppelen aan je TOOL2MATCH omgeving, lees je in dit artikel.



Wat is CSS en waarvoor gebruik je het?

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het is een technologie die wordt gebruikt om webpagina's er mooi en aantrekkelijk uit te laten zien. Het vertelt de browser hoe elementen op een webpagina moeten worden weergegeven, zoals de kleur, grootte, positie en stijl van tekst, afbeeldingen, knoppen en andere elementen. 


Stel je een webpagina voor als een schilderij. HTML is als het canvas, waarop alle elementen van de pagina worden geplaatst, zoals tekst, afbeeldingen en knoppen. CSS is als de verf en de kwast waarmee je het canvas mooi maakt. Het stelt je in staat om de kleuren te kiezen, de vormen aan te passen en de lay-out te bepalen.


Vanuit TOOL2MATCH leveren wij input wát er op een pagina moet worden getoond. Het is vervolgens via CSS mogelijk om aan te geven hóe bepaalde informatie getoond mag worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het groter maken van tekst, een achtergrondkleur toevoegen, de knoppen een andere vorm geven of ervoor zorgen dat elementen netjes naast elkaar staan. 


Het CSS bestand wordt op één centrale plek gedefinieerd en wordt vervolgens toegepast op de verschillende facetten op de website. Dit CSS bestand bevindt zich vaak in een aparte map op de server. Het pad naar een CSS-bestand ziet er bijvoorbeeld zo uit: 



**LET OP: Voor het toepassen van CSS is kennis van webdevelopment nodig. Ga intern in jouw organisatie of bij een externe partij te raden of iemand hier kennis van heeft om te ondersteunen bij de implementatie hiervan. Is er niemand binnen het bedrijf die hierbij kan ondersteunen? Dan kunnen wij hier ook altijd bij ondersteunen. Neem contact met ons op om de eventuele bijkomende kosten hiervoor af te stemmen. 



Waar koppel je een CSS bestand aan TOOL2MATCH?


Stap 1. Open het tabblad "Overige"

Ga naar de pagina "Jobsite beheer"... 


... en klik door naar het tabblad "Overige".  



Stap 2. Scroll naar het kader "Geavanceerd: Link naar CSS bestand"

Scroll helemaal naar het onderste gedeelte van de pagina en daar vind je het kader "Geavanceerd: Link naar CSS bestand". In dit kader heb je de mogelijkheid om de URL naar het CSS bestand toe te voegen. 





Stap 3. Koppel het CSS-bestand aan TOOL2MATCH

Voeg de URL naar het CSS-bestand toe in het veld "Link naar CSS-bestand". Nadat je op de button "Opslaan" hebt geklikt, wordt dit CSS-bestand gekoppeld aan je TOOL2MATCH waardoor eventuele styling die is doorgevoerd in dit CSS bestand al wordt getoond op de website. 


**Let op: Werk je al enige tijd met TOOL2MATCH en wil je op een later moment CSS toepassen? Neem dan contact met ons op om de stappen af te stemmen. Op het moment dat het CSS bestand namelijk wordt gekoppeld aan de TOOL2MATCH omgeving, zijn de aanpassingen direct zichtbaar op de al bestaande website. Wij kunnen dan een testomgeving voor je inrichten waar je eerst de aanpassingen langzaam in kan doorvoeren/controleren. 

 

 



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren