Sollicitatieformulier integreren in website

Gewijzigd op Tue, 05 Mar 2024 om 02:39 PM

In dit artikel staat omschreven hoe je het sollicitatieformulier van TOOL2MATCH kan integreren in de website. Op die manier kan het eigen CMS worden gebruikt voor het beheren van het vacatureoverzicht en de vacature-detailpagina's en kan je kandidaten laten landen op het sollicitatieformulier van TOOL2MATCH wat onderdeel is van de eigen website.

Sollicitatieformulier integreren in eigen website

Stap 1. Plaats onderstaande code op de website

Plaats onderstaande code op de plek waar het sollicitatieformulier moet worden getoond. De volgende velden moeten worden aangepast:

• Domeinnaam: Pas de variabele {domain_name} aan naar de domeinnaam van de omgeving (dit is de URL waarmee je de TOOL2MATCH omgeving bereikt).
  • Job-ID: De variabele {job_id} is een variabele die constant verandert. Deze kun je per vacature opvragen via de gebruikerszijde van TOOL2MATCH (zie stap 4).
  • Lang: De variabele "lang" bepaalt de taal van het sollicitatieformulier. De waarden kunnen "nl" of "gb" zijn.

<link href="https://static.tool2match.nl/widgets-base.css" rel="stylesheet">
<div id="tool2match_application_form"></div>
<script>
  var tool2match_widget_config = {
      "apply" : {"job_id": <job_id>}, // modify me!
      "hostname" : "<domain_name>.tool2match.nl", // modify me!
      "lang" : "<lang>"
  };
</script>
<script src="https://static.tool2match.nl/widgets_staging.js"></script>
<script>tool2match_widgets.core.init();</script>

Stap 2. Log in TOOL2MATCH in

Log in TOOL2MATCH in met de gegevens die je in de mailbox hebt ontvangen (deze kunnen bij ongewenste mail terecht komen).

**Let op: Heb je (nog) geen inloggegevens voor het systeem? Vraag deze dan aan bij een van de beheerders van de TOOL2MATCH omgeving. Met schriftelijke toestemming van een van de beheerders van de TOOL2MATCH omgeving, kunnen wij ook inloggegevens verzorgen.

Stap 3. Open een vacature in TOOL2MATCH

Klik binnen TOOL2MATCH vanuit het vacatureoverzicht op de vacature waar je het sollicitatieformulier voor wil koppelen. Je komt binnen op de pagina "Algemene instellingen".

Stap 4. Haal het job_id nummer uit TOOL2MATCH

Boven in de zoekbalk zie je aan het einde van de URL een nummer staan. Dit is het "job_id" nummer voor de vacature.

Voer het "job_id" nummer in de code in. Het "job_id" 1 nummer refereert altijd naar de vacature "Open sollicitatie". Dit is een vacature die over het algemeen open staan bij klanten in het geval dat je (nog) geen inloggegevens voor TOOL2MATCH hebt.

Stap 5. Pas de uitgevraagde velden in TOOL2MATCH aan

Klik in TOOL2MATCH binnen een vacature door naar het tabblad "Weergave-instellingen". Scroll helemaal naar beneden naar het kader "Weergave-opties sollicitatieformulier" (zie volgende pagina).

In dit kader kan je bepalen welke velden wel/niet worden uitgevraagd in het sollicitatieformulier.

We raden het altijd aan om in eerste instantie alle velden te activeren. Op die manier kan je goed achterhalen hoe de verschillende velden worden getoond in het sollicitatieformulier.

Stap 6. Pas eventuele styling toe

Het sollicitatieformulier neemt in grote lijnen de al bekende styling op de website over en er zit een basis .css file in die basiszaken rangschikt. Zie je in het sollicitatieformulier bepaalde kenmerken en/of velden die net iets anders moeten worden getoond? Pas dit dan aan in het CSS bestand dat is gekoppeld aan de eigen website.