Sollicitaties beter doormeten d.m.v. een bedankpagina

Gewijzigd op Wed, 02 Aug 2023 om 10:43 AM

Hoera! Een kandidaat heeft gesolliciteerd. Wat kan je vóór het beoordelen van de kandidaat al betekenen/inrichten om dit proces beter in te richten? Het toevoegen van een bedankpagina na de sollicitatie! Waarom en hoe je dit inricht, lees je in dit artikel. 



Waarom wil je een URL naar een bedankpagina toevoegen in TOOL2MATCH? 

Een bedankpagina is simpelweg een pagina waar converterende bezoekers worden bedankt voor de actie de ze hebben uitgevoerd. Je verwijst kandidaten door naar de bedankpagina op het moment dat ze hun sollicitatie succesvol hebben ingediend. In het geval van een bedankpagina na een sollicitatie, wordt de sollicitant bedankt voor zijn/haar sollicitatie. Het hebben van een bedankpagina heeft een aantal voordelen: 


Professionele uitstraling

Het tonen van dankbaarheid aan sollicitanten geeft een professionele en respectvolle indruk van jouw organisatie. Het laat zien dat je de tijd en moeite die sollicitanten hebben gestoken in het sollicitatieproces waardeert. Het toevoegen is een kleine, maar dankbare moeite om kandidaten te informeren over het succesvol afronden van hun sollicitatie. 


Ook geeft het je de mogelijkheid om kandidaten door te verwijzen naar andere interessante pagina's op de website of een recente bedrijfsvideo. De kandidaat is natuurlijk al geconverteerd naar een sollicitant, maar het is altijd goed om de kandidaat nóg enthousiaster te maken over de organisatie door relevante content te tonen. 


Positieve kandidaatervaring

Een bedankpagina is een eenvoudige manier om de kandidaatervaring te verbeteren. Je geeft aan kandidaten aan dat hun sollicitatie succesvol is ingestuurd en wat ze kunnen verwachten van de vervolgstappen. In welke termijn mogen ze een reactie op hun sollicitatie verwachten? Worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek of is een meeloopdag gebruikelijker in jullie organisatie? Een bedankpagina is een makkelijke manier om duidelijkheid bij kandidaten te scheppen over hun sollicitatie en het proces daarna. 


Meten van conversies

Een bedankpagina is uitermate geschikt om je vastgestelde doelen bij te houden. Door een bedankpagina in te stellen die verschijnt nadat een sollicitant zijn/haar sollicitatie heeft ingediend, kun je met behulp van webanalysetools (zoals Google Analytics) het aantal voltooide sollicitaties meten. Dit geeft je waardevolle inzichten in het succes van je wervingsproces en eventueel ingezette campagnes. 


**Tip: Verberg je bedankpagina voor Google. Je wil niet dat je door Google wordt geïndexeerd waardoor bezoekers per ongeluk op de bedankpagina terecht komen en onterecht worden meegerekend als voltooide sollicitant. 




Waar in TOOL2MATCH richt je de URL naar de bedankpagina in? 


Voordat je aan deze stap begint, is het natuurlijk belangrijk dat er al een bedankpagina op jullie website is ingericht. Controleer daarom bij jouw collega's van marketing en/of een externe partij die jullie hierbij ondersteunt of deze bedankpagina bestaat. Zo niet, dan is het zeker van belang om te vragen om deze in te richten. 



Stap 1. Open het tabblad "Overige"

Ga naar de pagina "Jobsite beheer"... 


... en klik door naar het tabblad "Overige".  



Stap 2. Scroll naar het kader "Bedankpagina webadres"

Scroll een stuk naar beneden tot je het kader "Bedankpagina webadres" ziet staan. In dit kader heb je de mogelijkheid om een URL naar de bedankpagina toe te voegen. 



 

Stap 3. Voeg de URL naar de bedankpagina in

Voeg in dit kader de URL naar de bedankpagina in en klik op de button "Opslaan". Vanaf dat moment worden kandidaten na het indienen van een sollicitatie doorgestuurd naar jullie persoonlijke bedankpagina. 



**Tip: Controleer bij jouw collega's van marketing en/of het externe bureau of de doelen voor deze pagina ook juist zijn ingericht zodat de sollicitanten die op deze pagina belanden ook daadwerkelijk doorgemeten worden. 




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren