Redenen terugtrekken van kandidaten beheren

Gewijzigd op Tue, 01 Aug 2023 om 10:39 AM

Tijdens het selectieproces kan het natuurlijk ook voorkomen dat de kandidaat besluit om van zijn/haar sollicitatie af te zien. Dit kan verschillende redenen hebben. Tijdens het verplaatsen van deze kandidaat naar de fase "Afgewezen" kan je aan het systeem een reden meegeven waarom de kandidaat zichzelf terugtrekt uit de procedure. Deze redenen kan je allemaal beheren op de Settingspagina. Waar je dit doet, lees je in dit artikel.

Afwijsredenen toevoegen en bewerken

Stap 1. Open het tabblad "Vacature instellingen"

Ga naar de pagina "Settings"...

... Klik door naar het tabblad "Vacature instellingen".

Stap 2. Ga naar het kader "Afwijsredenen beheren"

Het tweede kader wat je tegenkomt is het kader "Afwijsredenen beheren". Je ziet in dit kader een overzicht van alle afwijsredenen die op dit moment beschikbaar zijn. Dit is onderverdeeld in 2 verschillende doelgroepen:

• Kandidaten: Deze afwijsredenen worden getoond op het moment dat je een reguliere kandidaat gaat afwijzen. Dit zijn de kandidaten die zelf hebben gesolliciteerd via het sollicitatieformulier, via Indeed of die handmatig aan de vacature zijn toegevoegd.
  • Externe recruitmentbureaus: Deze afwijsredenen worden getoond op het moment dat je een kandidaat gaat afwijzen die is ingevoerd door een recruitmentbureau. Dit zijn de kandidaten die door bureaurecruiters zijn aangedragen via het bureau-portaal.

Stap 3. Voeg een afwijsredenen toe

Klik rechtsboven in het kader op de button van het plusje. Er wordt nu een veld geopend die nog helemaal leeg is. Type in dit veld de afwijsreden in en kies vervolgens voor welke doelgroep de afwijsreden bedoelt is. Vergeet vervolgens niet om de afwijsreden op te slaan door op het groene vinkje te klikken.

Stap 4. Beheer de afwijsredenen

Om een afwijsreden aan te passen klik je op de button met het blauwe pennetje. Ook hiervoor geldt dat je de afwijsreden kan aanpassen en dat je vervolgens de wijziging kan opslaan met het groene vinkje.

Om een afwijsreden te verwijderen, klik je simpelweg op de rode button met het kruisje.

**Tip: Verwijder alle afwijsredenen die voor jouw organisatie niet relevant zijn. Hiermee houd je het systeem schoon en overzichtelijk voor jezelf.