Geldigheid URL die wordt verstuurd tijdens delen kandidaatprofiel aanpassen

Gewijzigd op Tue, 01 Aug 2023 om 10:07 AM

Je hebt in TOOL2MATCH de mogelijkheid om profielen van kandidaten snel & eenvoudig te delen met collega's. Zodra je een profiel deelt met een collega, wordt naar deze collega een mail gestuurd met daarin een URL die de collega direct op het kandidaatprofiel laat landen. I.v.m. de AVG is deze URL maar enkele dagen geldig. Hoe lang deze URL geldig is, kan je instellen op de Settingspagina.

Geldigheid URL die wordt verstuurd tijdens delen kandidaatprofiel aanpassen

Stap 1. Open het tabblad "Vacature instellingen"

Ga naar de pagina "Settings"...

... en klik door naar het tabblad "Vacature instellingen"

Stap 2. Scroll naar het kader "Instellingen deel profiel"

Scroll helemaal naar beneden op deze pagina tot je aan de rechterkant het kader "Instellingen deel profiel" terugziet. In dit kader heb je de mogelijkheid om de geldigheid van de URL die wordt meegestuurd tijdens het delen van een kandidaatprofiel te wijzigen.

Stap 3. Pas de geldigheid aan

Klik hier dropdown menu onder "Geldigheidsduur open" en selecteer hoe lang je wil dat de URL beschikbaar is. Je kan kiezen uit de volgende opties:

• 2 dagen
  • 4 dagen
  • 1 week

Wil je het selectieproces zo snel mogelijk inrichten zodat je snel terugkoppeling kan geven aan kandidaten? Selecteer dan een geldigheid van 2 dagen. Collega's 'moeten' in dit geval snel reageren aangezien anders de URL in hun mail niet meer beschikbaar is.

Wil je collega's iets langer de tijd geven om de kandidaat te beoordelen? Zet de geldigheid dan op 4 dagen of 1 week.

In verband met de AVG is het helaas niet mogelijk om de geldigheid van de URL nog langer te maken dan 1 week. Merk je dat het collega's niet lukt om binnen deze periode te beoordelen? Maak ze dan selectiecommissielid binnen de vacature zodat ze zelf altijd toegang hebben tot de kandidaatgegevens.

Vergeet niet om op de button "Opslaan" te klikken.

Stap 4. Pas de tekst in het mailsjabloon "Profiel delen email" aan

Wanneer je de geldigheid van de URL hebt aangepast, moet je ook een stukje tekst aanpassen in het mailsjabloon "Profiel delen email".

Scroll hiervoor helemaal naar boven op dezelfde pagina (Settingspagina --> Vacature instellingen) tot je het kader "Emailsjablonen beheren" ziet. Klik in dit kader het mailsjabloon "Profiel delen email" open door er op te klikken.

Pas in de pop-up die nu wordt geopend in de laatste regel van de mail de tekst "2 dagen" aan naar de geldigheid die je nu hebt geselecteerd. Hierdoor weten collega's ook tijdens het ontvangen van de mail hoe lang de URL geldig blijft.

Vergeet vervolgens niet om op de button "Opslaan" te klikken.