URL "Deel profiel" verlengen of verkorten

Gewijzigd op Tue, 01 Aug 2023 om 11:32 AM

Je kan vanuit TOOL2MATCH profielen van kandidaten snel delen met collega's. In dit geval geef je aan TOOL2MATCH aan dat je een bepaald profiel met een collega wil delen. Deze collega ontvangt vervolgens per mail een instructie dat met hem/haar een kandidaatprofiel is gedeeld. In deze mail staat vervolgens een link die rechtstreeks doorverwijst naar het kandidaatprofiel. De collega die de mail heeft ontvangen hoeft geen wachtwoord in te vullen, maar kan rechtstreeks bij de gegevens van de kandidaat en een beoordeling achterlaten. Doordat de link in deze mail direct toegang geeft tot het kandidaatprofiel, is deze link maar enkele dagen beschikbaar. Je bepaalt op de Settingspagina hoe lang deze link beschikbaar is. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. 



URL "Deel profiel" verlengen of verkorten


Stap 1. Open het tabblad "Vacature instellingen"

Ga naar de pagina "Settings"...


... Klik door naar het tabblad "Vacature instellingen".  



Stap 2. Ga naar het kader "Instellingen deel profiel"

Scroll op de pagina een stuk naar beneden tot je aan de rechterkant van het scherm het kader "Instellingen deel profiel" ziet. In dit kader kan je geldigheidsduur van de URL aanpassen. 


Stap 3. Selecteer de geldigheidsduur van de URL

Klik het dropdown menu onder het woord "Geldigheidsduur" open. Je ziet dat je kan kiezen uit de volgende 3 opties: 

  • 2 dagen
  • 4 dagen
  • 1 week




**TIP: Om snelheid in het proces te houden, is het slim om deze link zo kort mogelijk te zetten. Wanneer je verwacht dat collega’s meerder dagen de tijd nodig hebben om een kandidaat te beoordelen (bijv. door vrije dagen), zet je de link voor langere tijd beschikbaar.


**OPMERKING: We hebben van Gebruikers al vaker het verzoek gehad om de geldigheid van deze URL langer te maken dan 1 week. I.v.m. de AVG is dit echter niet gewenst. Deze functionaliteit is bedoeld om het profiel van een kandidaat snel/eenvoudig met een collega te delen. Op het moment dat een collega voor langere tijd toegang nodig heeft tot het profiel, dan is het verstandiger om deze toegang te geven tot de vacature. Op die manier wordt voorkomen dat profielen van kandidaten te lang in een mailbox blijven zweven. 



Stap 4. Sla de nieuwe instellingen op 

Vergeet tot slot niet om op de button "Opslaan" te klikken om de gegevens op te slaan. 




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren