Kandidaatprofielen delen met collega's

Gewijzigd op Mon, 20 Nov 2023 om 02:52 PM

Je kan vanuit TOOL2MATCH eenvoudig en snel profielen van kandidaten delen met collega's. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat er een mail naar jouw collega(s) gaat met daarin een link naar het kandidaatprofiel. Collega's hoeven niet eerst in te loggen voordat, maar hebben via deze link rechtstreeks toegang tot het kandidaatprofiel. In verband met de AVG is deze link wel maar enkele dagen geldig. Hoe deze functionaliteit verder in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Kandidaatprofielen delen met collega's

Stap 1. Open de kandidaatkaart

Klik vanuit het vacatureoverzicht door naar de vacature waarin de kandidaat zich bevindt. Klik vervolgens binnen de procedure door naar de juiste fase te gaan en klik het kandidaatprofiel open.

Klik op de naam van de kandidaat om het kandidaatprofiel te openen.

Stap 2. Deel het profiel van de kandidaat

Het kandidaatprofiel wordt geopend in een nieuw scherm. Linksboven in het scherm zie je de button "Deel profiel". Klik hierop en er wordt een pop-up opengeklapt. Je kan hier de volgende acties in doorvoeren.

1. Bepaal met welke collega's het profiel wordt gedeeld. Je collega's die je hier kan selecteren zijn de collega's die aan de procedure als "Selectiecommissie" of 'Stakeholder' zijn toegevoegd.

2. Voeg eventueel een begeleidende tekst toe. Deze tekst wordt aan de mail naar alle collega's die je hebt aangevinkt gestuurd. Het geeft je de mogelijkheid om een korte omschrijving te geven aan de kandidaat en/of om de urgentie van de beoordeling mee te geven.

3. Deel het profiel per mail. Bevestig de actie door op de button "Profiel delen" te klikken.

Stap 3. De mail die wordt verstuurd naar collega's

Op het moment dat je op de button "Profiel delen" hebt geklikt, ontvangen de geselecteerde collega's een e-mail in hun mailbox waarin aan ze wordt gevraagd om het profiel van een kandidaat te beoordelen.

Er wordt in de mail een directe link naar het profiel van de kandidaat vermeld. I.v.m. de AVG is deze link wel maar een beperkt aantal dagen bereikbaar. Meer hierover lees je in dit artikel

Onderstaande afbeelding laat een voorbeeld zien van een dergelijke mail die een collega ontvangt.