Hoe maak ik een nieuwe vacature aan?

Gewijzigd op Fri, 21 Jul 2023 om 11:49 AM

Wil je een nieuwe vacature aanmaken in TOOL2MATCH? In dit artikel lees je alles over de noodzakelijke kaders om een vacature toe te voegen. Wil je meer informatie hebben over kaders die in dit artikel niet worden benoemd? Lees dan dit artikel waar alle kaders worden besproken.

Instructies om een nieuwe vacature aan te maken

Klik vanuit het vacatureoverzicht op de button “NIEUWE VACATURE”. Je komt uit op de pagina waar je de vacature volledig gaat inrichten.

In TOOL2MATCH vind je twee tabbladen die je moet doorlopen om je vacature goed in te richten. Je komt standaard binnen op het eerste tabblad 'Algemene vacature instellingen'. Zodra hier alle verplichte velden zijn ingevuld, klik je door naar het tabblad 'Weergave instellingen'. Onderstaand artikel begeleid je door alle belangrijke velden die je moet invullen om een vacature online te zetten.

Welke stappen ga je doorlopen?

• Stap 1: Algemene instellingen
  • Stap 2: Collega's koppelen aan de vacature
  • Stap 3: Weergave instellingen
  • Stap 4: Functieomschrijving toevoegen
  • Stap 5: Korte omschrijving toevoegen
  • Stap 6: Preselectievragen en Open vragen instellen
  • Stap 7: Weergave instellingen bij vacature
  • Stap 8: Weergave-opties sollicitatieformulier
  • Stap 9: Publicatie instellingen

Stap 1. Algemene instellingen ingeven

Begin in het kader ‘Algemene instellingen’. Vul hier zo veel mogelijk informatie in over de vacature. Het enige veld wat verplicht is om in te vullen, is de functienaam. Alle overige velden zijn extra informatie die je meegeeft aan de kandidaat en aan zoekmachines zoals Google en Indeed.

Vergeet na het invullen niet op de button ‘Opslaan’ te klikken.

Stap 2. Collega's koppelen aan de vacature

Welke collega’s mogen ook toegang krijgen tot deze vacature? Dat bepaal je in de kaders ‘Recruiters, Selectiecommissie en Stakeholders. Een volledig artikel over de rechtenniveaus in TOOL2MATCH vind je hier terug, maar grofweg komt het op het volgende neer:

• Recruiters: Recruiters hebben toegang tot alle instellingen binnen deze vacature, kunnen processtappen uitvoeren op kandidaten en kan ze mailen/uitnodigen voor afspraken.
  • Selectiecommissie: Selectiecommissieleden kunnen alle kandidaten inzien en deze beoordelen. Ze kunnen geen processtappen uitvoeren op kandidaten en/of vanuit het systeem contact met ze opnemen.
  • Stakeholders: Stakeholders hebben zelf geen toegang tot de vacature en dus ook niet tot alle kandidaten, maar zien alleen de kandidaatprofielen die met ze worden gedeeld.

Type in het juiste kader in het gedeelde ‘Type naam…’ de naam van de collega in om deze te koppelen.

Let op: Zorg er in het kader ‘Recruiters’ altijd voor dat één collega ‘Hoofdrecruiter’ is. Uit diens naam worden namelijk alle ontvangstbevestigingen en automatische afwijzingen verstuurd.

Stap 3. Weergave instellingen

Klik door naar het tabblad ‘Weergave instellingen’. In dit tabblad ga je ingeven welke content op de website moet worden getoond.

Stap 4. Functieomschrijving toevoegen

In dit veld voeg je de volledige vacaturetekst toe. De tekst kan naar wens worden opgemaakt d.m.v. kopjes, opsommingen of hyperlinks (zie onderstaande voorbeeld). Nadat je de tekst hebt toegevoegd klik dan op de button “OPSLAAN”.

Stap 5. Korte omschrijving toevoegen

Vul in dit veld een pakkende korte omschrijving in die de vacature omschrijft en klik op de button “OPSLAAN”. De tekst die je hier invult is zichtbaar op de jobsite.

Stap 6. Preselectievragen en Open vragen instellen

Preselectievragen en Open vragen die je hier toevoegt, worden in het sollicitatieformulier getoond. Je voegt een vraag toe door op de blauwe button met het plusje te klikken.

Type de vraag vervolgens uit en bepaal of kandidaten hierop worden afgewezen (killer = ja) of dat het enkel een informatieve vraag is (killer = nee). Vul het antwoord in wat je van kandidaten wil horen en ken bij een killer vraag een score toe aan de vraag.

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom het juist wel of niet verstandig is om preselectievragen toe te voegen aan een vacature. Daar lees je meer over in dit artikel!

Stap 7. Weergave instellingen toevoegen

Je kan de weergave van je vacature iets beeldender maken door aan afbeelding toe te voegen aan het vacatureoverzicht, gegevens van een contactpersoon te tonen naast een vacature of een YouTube video in te sluiten ergens op de vacature pagina.

Deze kaders/velden zijn niet verplicht om in te vullen, maar geeft enkel meer informatie en content aan de vacature die je plaatst.

Stap 8. Weergave-opties sollicitatieformulier

In dit veld kun je precies instellen welke sollicitatiegegevens je van de kandidaat wil ontvangen.

De volgende velden zijn verplichte invulvelden:

• Voornaam;
  • Achternaam;
  • Email;
  • Telefoonnummer

De overige invulvelden zijn optioneel om toe te voegen aan het sollicitatieformulier. Vink aan welke velden je enkel zichtbaar wil maken voor de kandidaat om in te vullen en welke velden verplicht zijn voor de kandidaat om in te vullen.

Stap 9. Vacature publiceren

Controleer nog een keer of alle bovenstaande stappen zijn doorlopen en je de noodzakelijke kaders hebt ingevuld. Ga vervolgens terug naar het tabblad ‘Algemene vacature instellingen’ en scroll naar het kader ‘Publicatie instellingen’.

Publiceer de vacature door op de button “Nu publiceren” te klikken. Vanaf dat moment is de vacature gepubliceerd op je website en is het sollicitatieformulier bereikbaar voor kandidaten.