Waarom koppel je trefwoorden aan een vacature?

Gewijzigd op Fri, 28 Jul 2023 om 03:12 PM

Je kan binnen een vacature trefwoorden koppelen aan de vacature. In dit artikel vind je terug waarom je dit doet. Ben je benieuwd waar in TOOL2MATCH je deze trefwoorden koppelt? Klik dan door naar dit artikel

Waarom koppel je trefwoorden aan een vacature?

Het koppelen van trefwoorden aan een vacature is om 2 redenen verstandig om te doen. Het zorgt namelijk voor een betere indexering door zoekmachines en helpt je bij het matchen van kandidaten.

Betere indexering door zoekmachines

De trefwoorden die je koppelt aan je vacature worden als meta-tags meegegeven aan je web-pagina. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines de inhoud van je webpagina beter kunnen begrijpen en dus beter kunnen inschatten wanneer ze jouw webpagina wel/niet aan hun bezoekers moeten tonen.

LET OP: Het kan enkele weken tot maanden duren voordat zoekmachines als Google, Yahoo! en Bing je vacature-pagina herkennen en indexeren.

Hulp bij het matchen van kandidaten

Naast vacatures kan je ook aan kandidaten trefwoorden koppelen. Heb je dit nog nooit gedaan? Dan vind je hier een artikel die je uitleg geeft over het koppelen van trefwoorden aan kandidaten.

Op het moment dat je aan een vacature een trefwoord koppelt, gaat het systeem de kandidatendatabase doorzoeken om te kijken of er kandidaten in de database zitten die ook dit trefwoord aan het profiel gekoppeld hebben. Is dit het geval? Dan zitten er wellicht kandidaten in de database die de moeite waard zijn om eerst te bekijken voordat je de vacature online zet.

Hoe het systeem vervolgens reageert wanneer er een match is tussen het trefwoord en een kandidaat, lees je in onderstaande stappen.

Stap 1. Je koppelt het trefwoord aan de vacature

Koppel je een trefwoord aan de vacature en dit is trefwoord toevallig ook gekoppeld aan een kandidaat? Dan verschijnt onderin het kader de blauwe button "SUGGESTIES BEKIJKEN". Door op deze button te klikken, wordt een overzicht van potentieel interessante kandidaten getoond.

Stap 2 . Open het kandidaatprofiel

Achter de naam van de kandidaat zie je in één oogopslag met hoeveel van de ingegeven trefwoorden de kandidaat matcht. Om meer informatie over de kandidaat in te zien, klik je op de naam van de kandidaat om de volledige kandidaat-geschiedenis te openen.

Stap 3. Beoordeel of het een interessante kandidaat is

Klik door de kandidaatgeschiedenis heen en ontdek of dit wellicht een potentieel interessante kandidaat is voor de vacature die je nu aan het invoeren bent. Heb je een indruk gekregen van de kandidaat? Klik dan de kandidaat-geschiedenis weer weg door rechtsboven in op het kruisje te klikken.

Is het een interessante kandidaat? Klik dan achter de naam van de kandidaat op de blauwe button met een vinkje erin. De kandidaat wordt direct verplaatst naar de wervingsfase 'Uit database'.

Is het voor deze vacature geen interessante kandidaat? Klik dan achter de naam van de kandidaat op de witte button met het kruisje erin. De kandidaat wordt verwijderd als suggestie. De kandidaat blijft wel nog altijd vindbaar in de database zelf.

LET OP: Kandidaten dienen nog wel geïnformeerd te worden over de beschikbare vacature. Neem bij interesse altijd contact op met de kandidaat om te ontdekken of de interesse wederzijds is.