Via trefwoorden een talentpool opbouwen - Tijdens afwijzen

Gewijzigd op Fri, 17 Nov 2023 om 03:41 PM

Kandidaten die een interessant profiel hebben en/of een goede indruk hebben achtergelaten tijdens een gesprek, wil je natuurlijk zo makkelijk mogelijk weer terugvinden in je database. Hoe je dit beste kan inrichten, vind je terug in dit artikel!



Een talentpool opbouwen

TOOL2MATCH biedt je 2 verschillende manieren om een talentpool op te bouwen:

  • Trefwoorden: Met trefwoorden kan je functie- of locatie inhoudelijke trefwoorden aan een kandidaat koppelen. Hierdoor kan je bij een toekomstige vacature snel in je database terugvinden of er al interessante kandidaten in je database zitten die toevallig in de juiste regio wonen of over de functie-eisen beschikt. 
  • Status op ‘Favoriet’ zetten: Verander de status van een kandidaat naar ‘Favoriet’ op het moment dat je aan de hand van het cv en/of gesprek een positieve indruk hebt gehad van deze kandidaat. Op deze manier geef je aan jezelf en andere collega’s een reminder dat deze kandidaat in de toekomst potentieel interessant kan zijn. 

 

In dit artikel focussen we op het opbouwen van een talentpool door middel van trefwoorden. Het veranderen van de status naar een ‘Favoriete’ kandidaat, vind je terug in dit artikel.

 


Trefwoorden koppelen aan kandidaten

Je kan in TOOL2MATCH op 2 plekken kandidaten toevoegen. Direct in het profiel van een kandidaat of tijdens het afwijzen van een kandidaat. Hoe je een trefwoord kan koppelen direct in het profiel van de kandidaat, kan je teruglezen in dit artikel.


Stap 1. Verplaats de kandidaat naar de fase "Afgewezen"

Klik vanuit de kandidaatkaart en/of het overzicht achter de naam van de kandidaat op de rode button "A". Je verplaatst hiermee de kandidaat naar de fase "Afgewezen. 



Stap 2. Voer trefwoorden in bij de kandidaat

Er wordt een pop-up geopend waar de afwijsmail wordt getoond die je kan versturen naar de kandidaat. In dit scherm heb je boven aan de rechterkant de mogelijkheid om eerst trefwoorden aan de kandidaat te koppelen voordat je deze de afwijsmail toestuurt. Afhankelijk van of het trefwoord al bekend is binnen het systeem, koppel je op de volgende manieren een trefwoord aan de kandidaat: 


Is dit trefwoord al bekend in het systeem? Dan wordt het als suggestie getoond en kan je er op klikken om het toe te voegen. 



Is het trefwoord nog niet bekend in het systeem? Dan kan je het invoeren door simpelweg het woord uit te typen en op het blauwe plusje te klikken. 



Stap 3. Wijs de kandidaat af

Op het moment dat je trefwoorden hebt gekoppeld, kan je natuurlijk de kandidaat op de gebruikelijke manier afwijzen. Het enige verschil is dat je het voor jezelf en/of collega's makkelijker hebt gemaakt om de kandidaat bij een toekomstige vacature op te zoeken in de database. 


**Let op: Werk zo consequent mogelijk met trefwoorden. Op het moment dat jij bijvoorbeeld hier als trefwoord ‘Marketing’ ingeeft en een andere collega ‘Marketeer’ als trefwoord heeft gekoppeld aan een kandidaat, wordt deze kandidaat niet als potentieel interessante kandidaat herkend. Probeer daarom zo veel mogelijk te werken met de trefwoorden die al bekend zijn in het systeem. Ben je benieuwd naar de trefwoorden die al bekend zijn in het systeem? Deze vind je terug op de settingspagina. Meer hierover vind je terug in dit artikel.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren