Talentpool opbouwen door kandidaten favoriet te maken

Gewijzigd op Mon, 20 Nov 2023 om 03:01 PM

Kandidaten die een interessant profiel hebben en/of een goede indruk hebben achtergelaten tijdens een gesprek, wil je natuurlijk zo makkelijk mogelijk weer terugvinden in je database. Hoe je dit beste kan inrichten, vind je terug in dit artikel!

 


Een talentpool opbouwen

TOOL2MATCH biedt je 2 verschillende manieren om een talentpool op te bouwen:

  • Trefwoorden: Met trefwoorden kan je functie- of locatie inhoudelijke trefwoorden aan een kandidaat koppelen. Hierdoor kan je bij een toekomstige vacature snel in je database terugvinden of er al interessante kandidaten in je database zitten die toevallig in de juiste regio wonen of over de functie-eisen beschikt. 
  • Status op ‘Favoriet’ zetten: Verander de status van een kandidaat naar ‘Favoriet’ op het moment dat je aan de hand van het cv en/of gesprek een positieve indruk hebt gehad van deze kandidaat. Op deze manier geef je aan jezelf en andere collega’s een reminder dat deze kandidaat in de toekomst potentieel interessant kan zijn. 

 

In dit artikel focussen we op het opbouwen van een talentpool door middel het 'favoriet' maken van een kandidaat. Het koppelen van trefwoorden aan kandidaten, vind je terug in dit artikel.



Kandidaten favoriet maken vanuit de kandidaatkaart

Maak een kandidaat favoriet door de status van de kandidaat aan te passen in de kandidaatkaart zelf. Volg hiervoor onderstaande stappen. 



Stap 1. Zoek de kandidaat op 

Zoek een kandidaat op via de database en klik het profiel open door op de naam te klikken. Dit kan natuurlijk ook direct vanuit een vacature. 

 

 

 

Stap 2. Pas de status van de kandidaat aan

Je komt nu uit in de kandidaatkaart. Om de status aan te passen naar ‘Favoriet’ klik je in het kader "Persoonlijke gegevens" op de button met het pennetje. 

 

 


Scroll naar het veld "Status" en klik hierop. Er verschijnt een menu waarbij je kan kiezen uit de opties "Normaal", "Favoriet" en "Afwijsregister". Hier kies je uiteraard voor de optie "Favoriet". 



 

Stap 3. Sla de gegevens op

Scroll terug naar boven en klik op het vinkje om de gegevens op te slaan. De kandidaat wordt vanaf nu herkend als favoriete kandidaat. 



 





Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren