Kandidaten zoeken in de database

Gewijzigd op Mon, 31 Jul 2023 om 02:22 PM

Via de pagina ‘Database’ kan je gemakkelijk kandidaten terugzoeken in de database. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat je een kandidaat aan de telefoon hebt of wanneer je een nieuwe vacature hebt en eerst wil kijken of er niet al interessante kandidaten in je database zitten. Hoe dit werkt, lees je in dit artikel!

Waar stel je een zoekfilter in op je kandidatendatabase?

Je hebt vanuit de pagina database (/candidates) de mogelijkheid om direct naar een specifieke kandidaat te zoeken. Je typt hiervoor rechtsboven op de pagina in het kader "Zoeken" de naam van de kandidaat in.

Ook heb je de mogelijkheid om uitgebreider te filteren op bijvoorbeeld een groep kandidaten. Doorloop onderstaande stappen om dit in te richten.

Zoeken in de database

Stap 1.Open het uitgebreide zoekfilter

Open het uitgebreide zoekfilter door achter het veld "Zoeken" op het icoon van een trechter te klikken.

Stap 2. Selecteer je filtering

Je ziet een veld openklappen waar je het zoekfilter in kan gaan richten. Kies in eerste instantie op welke criteria je wil gaan filteren door op het woord "Vacaturenaam" te gaan staan en het drop-down menu open te klikken. Je kan kiezen uit de volgende criteria:

• Naam
  • Doorzoek CV's op kernwoorden
  • Sollicitatieperiode
  • Leeftijd
  • Mediabron
  • Status
  • Geslacht
  • Postcodegebied
  • Tags
  • Vacature

Klik op de blauwe button met het plusje om het zoekcriteria toe te voegen.

Stap 3. Selecteer de waarden waar je op gaat filteren

Nadat je het zoekcriteria hebt toegevoegd, zie je aan de rechterkant een veld tevoorschijn komen waarin je je zoekcriterium kan specificeren. Bij de 'vacaturenaam' is dit bijvoorbeeld een vrij invulveld en bij de criteria 'Vestiging' is dit een drop-down menu.

Stap 4. Klik op de button "Zoeken"

Klik tot slot op de button "Zoeken". Je ziet in de kaders "Vacatures" en "Gearchiveerde vacatures" nu vacatures verdwijnen en/of tevoorschijn komen.

Wil je nog een filtering toevoegen?

Doorloop simpelweg nogmaals bovenstaande stappen en voeg een extra filtering toe. Je scherm ziet er dan vergelijkbaar uit met onderstaand scherm.