De verschillende kandidaat-statussen

Gewijzigd op Tue, 09 Jan 2024 om 10:12 AM

Kandidaten kunnen de volgende 3 statussen hebben binnen TOOL2MATCH  "Normaal", "Favoriet" of "Afwijsregister". Wat deze 3 statussen inhouden, lees je in dit artikel.


De kandidaat-statussen


Normaal

Kandidaten komen tijdens hun sollicitatie en/of tijdens het handmatig toevoegen aan de basis altijd binnen onder de status "normaal". Op het moment dat je geen wijziging doet in de status van een kandidaat, blijft dit daarom altijd een normale kandidaat. Het overgrote gedeelte van je database bevat daarom kandidaten met de status "normaal". 


Je herkent een kandidaat met de status "normaal" doordat er geen aanvullend icoon achter de naam van de kandidaat staat. 


 

Favoriet

Je kan de status van een kandidaat wijzigen naar "favoriet". Op die manier geef je bij dit kandidaatprofiel aan dat het op een manier een positief gevoel bij je heeft achtergelaten door bijvoorbeeld een goed gesprek en/of bepaalde vaardigheden in zijn/haar profiel. Door de status van een kandidaat aan te passen naar "favoriet", maak je het voor jezelf makkelijker om de kandidaat later terug te zoeken in de database. Ook herken je bij een eerstvolgende sollicitatie direct dat deze kandidaat al eerder een positieve indruk heeft achtergelaten, doordat er een groen duimpje achter de naam van de kandidaat staat. 


Je herkent een kandidaat met de status "favoriet" in de database dus doordat er een groen duimpje achter de naam van de kandidaat staat. 



Afwijsregister  

Je kan de status van een kandidaat wijzigen naar "Afwijsregister". Hiermee geef je aan dat deze kandidaat een negatieve indruk heeft achtergelaten, waardoor je deze sollicitatie bij toekomstige vacatures wil weren en/of andere collega's op deze kandidaat wil attenderen. 


Op het moment dat een kandidaat de status "Afwijsregister" heeft, wordt deze na een sollicitatie direct verplaatst naar de fase "Af te wijzen". Deze kandidaat blijft hier drie werkdagen staan voor het geval dat je jezelf toch bedenkt, maar wordt vervolgens automatisch naar de fase "Afgewezen" verplaatst. De kandidaat ontvangt in de tussentijd gewoon een ontvangstbevestiging en ontvangt na 3 werkdagen op een willekeurig tijdstip tussen 09.00 en 17.00 een afwijsmail. Voor de kandidaat lijkt het daarom een 'reguliere' sollicitatie, maar doordat jij aan het systeem hebt aangegeven dat je deze kandidaat niet terug wil zijn bij sollicitaties, regelt het systeem de automatische afwijzing. 


Je herkent een kandidaat met de status "afwijsregister" in de database doordat er een zwart duimpje achter de naam van de kandidaat staat. 



**LET OP: Aangezien aan de status "Afwijsregister" een geautomatiseerd proces is gekoppeld, moet je jezelf er goed van bewust zijn op het moment dat je een kandidaat de status "afwijsregister" meegeeft.  



De status van een kandidaat aanpassen

Je kan de status van een kandidaat eenvoudig aanpassen in het kandidaatprofiel. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.  



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren