Verander de status van je vacature

Gewijzigd op Thu, 27 Jul 2023 om 03:59 PM

Vacatures kunnen binnen TOOL2MATCH 3 verschillende statussen hebben. Welke statussen die precies zijn en hoe je de status verandert, lees je in dit artikel!

De verschillende statussen van vacatures

De volgende 3 statussen zijn beschikbaar in TOOL2MATCH:

• Gepubliceerd: De vacature is zichtbaar op je werken-bij pagina waardoor kandidaten kunnen solliciteren. Daarnaast wordt de vacature doorgestuurd naar Indeed en Google for Jobs.
  • Niet-gepubliceerd: De vacature is niet meer online zichtbaar waardoor sollicitanten niet meer kunnen reageren. Kandidaten kunnen nog wel in behandeling zijn binnen de procedure, maar je wil simpelweg geen nieuwe sollicitaties meer binnenkrijgen.
  • Gearchiveerd: De vacature is volledig afgesloten doordat deze is vervuld of vervallen. Kandidaten kunnen dus niet meer solliciteren en alle kandidaten binnen de procedure zitten in de fase afgewezen en/of aangenomen.

Verander de status van je vacature

Klik vanuit het vacatureoverzicht door op de blauwe vacaturenaam van de vacature die je wil publiceren. Je komt nu binnen op de pagina ‘Algemene vacature instellingen’.

Scroll door naar het kader ‘Publicatie instellingen’. In dit kader kan je de volgende 3 acties uitvoeren:

Publiceer een vacature

Je vindt in het kader de blauwe knop "NU PUBLICEREN". Door hierop te klikken, zet je de vacature online en zorg je ervoor dat de vacature en/of het sollicitatieformulier online zichtbaar worden en kandidaten dus kunnen solliciteren.

LET OP: Wanneer een vacature al eerder een keer online heeft gestaan is het slim om de huidige vacature te dupliceren i.p.v. de ‘oude’ vacature nogmaals online te zetten. Zoekmachines als Google en Indeed herkennen namelijk de datum waarop je vacature voor het eerst is aangemaakt. Bij een herplaatsing heb je de kans dat de publicatiedatum niet actueel is of de zoekmachine besluit om de vacature helemaal niet te publiceren omdat het geen relevante content (meer) is.

Zet een vacature offline

Je vindt in het kader de rode knop "OFFLINE ZETTEN". Door hierop te klikken zet je de vacature offline en zorg je er voor dat de vacature niet meer online vindbaar is en kandidaten dus niet meer kunnen solliciteren.

LET OP: Heb je de vacature handmatig op externe media geplaatst? Vergeet dan niet het hier offline te halen.

Archiveer een vacature

Archiveer de vacature door op de grijze knop "ARCHIVEREN" te klikken. Hierdoor verdwijnt de vacature uit het overzicht van vacante vacatures en wordt hij volledig afgesloten. Je kan de vacature vervolgens wel nog altijd terugvinden bij de Gearchiveerde vacatures.

LET OP: Wanneer de button "ARCHIVEREN" nog niet zichtbaar is, zitten er nog kandidaten in een van de actieve fases (nieuw, shortlist, in behandeling, uit database of af te wijzen). Zorg er eerst voor dat je het proces voor alle kandidaten netjes hebt afgerond. Op het moment dat alle kandidaten zich in de wervingsfase 'Afgewezen' of 'Aangenomen' bevinden, verschijnt de knop "ARCHIVEREN" vanzelf.