Trefwoorden koppelen aan je vacature

Gewijzigd op Fri, 28 Jul 2023 om 10:21 AM

Je kan binnen een vacature trefwoorden koppelen aan de vacature. In dit artikel vind je terug hoe je dit doet. Ben je benieuwd waarom het slim is om dit te doen? Klik dan door naar dit artikel.

Waar koppel je trefwoorden aan een vacature?

Stap 1. Ga naar de pagina "Weergave instellingen"

Klik vanuit het vacatureoverzicht door naar de vacature waar je trefwoorden aan wil gaan koppelen. Je komt in eerste instantie uit op de pagina ‘Algemene vacature instellingen’. Klik boven in het scherm door naar de pagina ‘Weergave instellingen’.

Stap 2. Scroll naar het tabblad "Trefwoorden (tags) voor deze vacature"

Scroll een stuk naar beneden tot je aan de rechterkant het kader "Trefwoorden (tags) voor deze vacature" ziet. In het veld "Type naam tag" type je trefwoord die je wil koppelen.

Stap 3. Koppel de trefwoorden aan de vacature

Type in het veld "Type naam tag" het trefwoord in die je wil gaan koppelen:

• Is het trefwoord al bekend binnen het systeem? Dan wordt het als suggestie weergegeven in de lijst waar je uit kan kiezen.

• Is het trefwoord nog niet bekend in het systeem? Dan kan je het invoeren door simpelweg het woord uit te typen en op 'Enter' op je toetsenbord te klikken.

Let op: Werk zo consequent mogelijk met trefwoorden. Op het moment dat jij bijvoorbeeld hier als trefwoord ‘Marketing’ ingeeft en een andere collega ‘Marketeer’ als trefwoord heeft gekoppeld aan een kandidaat, wordt deze kandidaat niet als potentieel interessante kandidaat herkend. Probeer daarom zo veel mogelijk te werken met de trefwoorden die al bekend zijn in het systeem. Ben je benieuwd naar de trefwoorden die al bekend zijn in het systeem? Deze vind je terug op de settingspagina. Meer hierover vind je terug in dit artikel.