Kandidaat handmatig toevoegen

Gewijzigd op Mon, 31 Jul 2023 om 01:04 PM

Het kan gebeuren dat een kandidaat niet via het sollicitatieformulier, maar toch via de mail heeft gereageerd. Die kandidaten kan je alsnog handmatig verwerken in TOOL2MATCH, zodat je de rest van het proces in TOOL2MATCH kan borgen. Doorloop onderstaande stappen om de kandidaat handmatig aan de database toe te voegen.

Kandidaat handmatig toevoegen

Stap 1. Open het tabblad "Kandidaat toevoegen"

Klik op de pagina "Database"...

...en klik door naar het tabblad "Kandidaten toevoegen".

Stap 2. Vul de gegevens van de kandidaat in

Je komt nu op een pagina uit waar je de gegevens van de kandidaat kan invullen. De volgende velden zijn verplicht om in te vullen, zodat het systeem kandidaten kan ontdubbelen:

• Voornaam
  • Achternaam
  • E-mail
  • Telefoon

De overige velden zijn optioneel om in te vullen. Hoe meer je informatie je invult, hoe meer informatie natuurlijk zichtbaar wordt in de kandidaatkaart.

Stap 3. Koppel de kandidaat aan een vacature

In het veld ‘Importeren in vacature’ koppel je de kandidaat direct aan de vacature waar hij/zij op heeft gereageerd. Je ziet hier een lijstje van alle vacatures die op dat moment de status "Gepubliceerd" of "Niet-gepubliceerd" hebben. Selecteer de vacature waar je de kandidaat aan wil koppelen.

Stap 4. Koppel een mediabron

Refereert de kandidaat in zijn/haar motivatiebrief naar een mediabron? Voeg deze dan toe in het veld "Selecteer bron van de kandidaat".

Stap 5. Koppel trefwoorden aan de kandidaat

Ook kan je eventueel direct al trefwoorden koppelen aan deze kandidaat. Lees dit artikel om meer te weten te komen over het nut van het koppelen van trefwoorden aan kandidaten.

Stap 6. Opslaan van de gegevens

Tot slot ga je de gegevens van de kandidaat opslaan. Je kan hiervoor kiezen uit de volgende 2 buttons:

• Heeft de kandidaat zelf gesolliciteerd? Dan kies je natuurlijk voor de optie om wél een ontvangstbevestiging te sturen.
  • Heb je een kandidaat gesearcht via LinkedIn en wil je nog niet direct een ontvangstbevestiging sturen? Dan kies je voor de optie om géén ontvangstbevestiging te sturen.

Let op: De privacy instellingen van een kandidaten bepalen hoe lang deze kandidaat onder de AVG in de database mag worden bewaard. Lees meer over privacy instellingen van kandidaten in dit artikel.