Recruiters, selectiecommissie & stakeholders

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 02:49 PM

Binnen een vacature heb je 3 verschillende rechtenniveaus. Dit zijn Recruiters, selectiecommissieleden en stakeholders. Welk rechtenniveau je het beste aan een collega koppelt, lees je in dit artikel! 



Recruiters

Recruiters hebben toegang tot alle instellingen binnen een vacature, kunnen processtappen uitvoeren bij kandidaten en kunnen ze mailen. 


Wie de vacature aanmaakt, wordt automatisch recruiter van de vacature. Dit kan na het aanmaken natuurlijk worden aangepast door andere recruiters toe te voegen. Type hiervoor in het veld "Type naam recruiter" de naam van de collega in die je wil toevoegen. 


Er is binnen een vacature één Hoofdrecruiter. Uit de naam van deze recruiter worden alle ontvangstbevestigingen en geautomatiseerde afwijzingen verstuurd. 


Ook kan je hier notificaties instellen voor collega's zodat ze een mail ontvangen op het moment dat een nieuwe kandidaat heeft gereageerd en/of wanneer een selectiecommissielid een beoordeling heeft ingevoerd bij een kandidaat. Klik hiervoor op het blauwe pennetje en bepaal hoe vaak deze notificatiemail verstuurd wordt (direct na beoordelen, dagelijks, tweemaal per week, wekelijks of elke 14 dagen).


 


Selectiecommissieleden

In het kader ‘Selectiecommissie’ worden medewerkers toegevoegd die kandidaten in een procedure gaan beoordelen. 

 

Om een selectiecommissie lid toe te voegen, vul je de naam van de werknemer in het tekstvak in. TOOL2MATCH toont een lijst met suggesties van werknemers zodra je begint met typen.  

 

Een selectiecommissielid kan wel:

  • Kandidaten beoordelen door het geven van sterren en opmerkingen. Daarnaast kan je in het notitieveld opmerkingen plaatsen;
  • Elke kandidaat (binnen de procedure) tags meegeven. 

 

Een selectiecommissie kan niet:

  • Kandidaten afwijzen of uitnodigen op gesprek;
  • Kandidaten van status veranderen;
  • Kandidaten mailen. 




Stakeholders

Stakeholders kunnen enkel de profielen van kandidaten inzien die met ze gedeeld worden door de recruiter van de procedure. Ze hebben zelf geen toegang tot deze vacature, dus hebben geen toegang tot alle kandidaatprofielen die zich in deze procedure bevinden, maar enkel de profielen die met ze gedeeld worden.


Om een Stakeholder toe te voegen, type je (een gedeelte van) de naam in en klik je vervolgens op de juiste naam die als suggestie tevoorschijn komt. 



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren