Een Engelstalige vacature online zetten

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 02:09 PM

Heb je een vacature waar je Engelstalige kandidaten op wil ontvangen? Richt je vacaturesite dan zo in dat je kandidaat alles in het Engels ziet en daarnaast een Engelstalige ontvangstbevestiging ontvangt. 


Controleer in eerste instantie of jouw TOOL2MATCH omgeving al meertalig is ingesteld? Lees daarvoor dit artikel! 


Richt je vacature Engelstalig in


Het online zetten van een Engelstalige vacature lijkt veel op het online zetten van een reguliere vacature. Het grote verschil is alleen dat je extra moet letten op de kaders waar je in de rechterbovenhoek een vlaggetje ziet staan.


In deze kaders bepaal je namelijk welke content je bij je Nederlandstalige en/of Engelstalige vacature wil zetten. Tijdens het toevoegen van een Engelstalige vacature, vind je dit vlaggetje terug in de volgende kaders:   

  • Algemene instellingen
  • Functieomschrijving
  • Korte omschrijving
  • Preselectie vragen
  • Open vragen


Op het moment dat je een Engelstalige vacature online wil zetten, zet je eerst het vlaggetje op "Engels" door erop te klikken en te kiezen voor de optie "Vertaal in het Engels". Alle content die je nu in dit kader zet, wordt getoond bij de Engelstalige vacature.  



Loop alle bovenstaande kaders langs om de inhoud meertalig in TOOL2MATCH te verwerken. De rest van het plaatsen van een vacature verloopt hetzelfde als bij een reguliere vacature. Benieuwd hoe je een vacature optimaal inricht? Dat lees je terug in dit artikel!


Wil je een vacature alleen in het Engels online zetten?  

Vul dan enkel de inhoud van de kaders op het moment dat je het vlaggetje boven dat kader op Engels hebt gezet. TOOL2MATCH herkent dan geen content voor een Nederlandstalige vacature, waardoor de vacature enkel in het Engels wordt getoond.



Wil je een vacature zowel in het Engels als in het Nederlands online zetten? 

Vul in eerste instantie het kader volledig in met Nederlandstalige content op het moment dat het vlaggetje rechtsboven in het kader nog op Nederlands staat. Klik vervolgens het vlaggetje op ‘Engels’ en vul de Engelstalige functienaam in. 


Alle overige content zoals ‘Uren per week’, ‘Opleidingsniveau’, etc. worden automatisch aangevuld met dat wat je als Nederlandstalige content had ingegeven en wordt aan de voorkant op de website vertaald naar dat wat er op de Settingspagina is gekoppeld als vertaling.



LET OP: De instellingen in het kader ‘Algemene instellingen’ zijn leidend. Op het moment dat er wel een functienaam is ingevuld bij de Engelse instellingen, wordt door het systeem herkend dat er een Engelstalige vacature is en wordt deze ook op je website getoond. 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren