Foutmelding tijdens toevoegen YouTube video

Gewijzigd op Wed, 26 Jul 2023 om 03:34 PM

Ben je een YouTube video aan het koppelen aan je vacature, maar het lijkt niet te lukken? Hopelijk vind je de oplossing in dit artikel!

Foutmelding toevoegen YouTube video

Op het moment dat TOOL2MATCH de URL van de YouTube video niet (goed) herkent, laadt er in het kader "YouTube video bij deze vacature" een zwart blok waar het logo van YouTube in het midden wordt getoond.

De video wordt niet herkent door TOOL2MATCH

TOOL2MATCH probeert in dit geval de koppeling naar YouTube te leggen, maar kan de URL niet volledig plaatsen/herkennen waardoor de koppeling niet (juist) wordt gelegd.

Dit komt waarschijnlijk doordat er een URL is toegevoegd die niet helemaal overeen komt met de volgende URL-structuur:

https://www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx

Dit heeft bijvoorbeeld de volgende redenen:

• Er is een verkorte URL toegevoegd
  • Er zit een begintijd verwerkt in de URL

Er is een verkorte URL toegevoegd

Binnen YouTube heb je de mogelijkheid om een vacature te delen. Automatisch maakt YouTube dan een verkorte URL van de vacature.

De verkorte URL kan TOOL2MATCH niet verwerken in de bestaande code, waardoor de video niet herkent wordt. Op dat moment zie je in TOOL2MATCH dat er geen preview kan worden gegenereerd en zie je dus een zwart scherm.

Er zit een begintijd verwerkt in de URL

Vanuit YouTube heb je ook de mogelijkheid om tijdens het delen van de video ervoor te kiezen om de video bij een bepaalde tijd te laten beginnen.

Ook hiervoor geldt dat de URL door TOOL2MATCH niet kan worden verwerkt in de bestaande code, waardoor de video niet herkent wordt.

Wat te doen bij een foutmelding?

Controleer in eerste instantie of de structuur overeen komt met deze URL: https://www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx

Is dit het geval? Controleer dan in het YouTube account of de video op openbaar staat. Is ook dit het geval? Neem dan contact met ons op en stuur in je bericht de volledige URL naar de YouTube video. Dan kunnen we met je meedenken!