Tweestapsverificatie (2FA) instellen op je account

Gewijzigd op Thu, 11 Jan 2024 om 09:36 AM

Door authenticatie in twee stappen (2FA) door te voeren, bescherm je je account met zowel je wachtwoord als een afzonderlijke code op je telefoon. Dit zorgt simpelweg voor een tweede beveiligslaag om de identiteit van de gebruiker die toegang wil tot het systeem te controleren. Hiermee zorg je niet alleen voor extra bescherming op de gegevens van de organisatie, maar ook op die van vele kandidaten die hebben gesolliciteerd. Het wordt daarom altijd aangeraden om tweestapsverificatie in te stellen op je account. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. 



Tweestapsverificatie instellen op je account


Stap 1. Open het kader "Authenticatie in twee stappen (2FA)" 

Ga naar de pagina "Profiel-instellingen"... 


 

... en scroll naar het tweede kader "Authenticatie in twee stappen (2FA)".  Je herkent het kader doordat er een grote QR-code in wordt getoond. 



Stap 2. Open een Authenticator App

Om tweestapsverificatie aan je account te koppelen, moet je een Authenticator App op je telefoon hebben staan (bijv. Authy, Google Authenticator, Microsoft Authenticator of LastPass Authenticator). Staat deze nog niet op je telefoon? Controleer dan bij de IT-afdeling van jouw organisatie welke app geïnstalleerd moet worden of installeer een van bovenstaande apps.  



Stap 3. Scan de QR-code

Geef in je authenticator app aan dat je een nieuw account wil toevoegen. Op het moment dat je een account toevoegt, vraag de authenticator app aan je om een QR-code te scannen. Scan hiervoor de QR-code die je in T2M in het kader "Authenticatie in twee stappen (2FA)" ziet. 



Stap 4. Geef een verificatiecode in TOOL2MATCH in

Na het scannen van de QR-code geeft de authenticator app je een verificatiecode. Vul deze verificatiecode in TOOL2MATCH in en klik op de button "Verifieer code". 



Geeft het systeem "Ongeldige 2FA-verificatie code" aan? Dan is er ergens in de verificatie iets niet goed gegaan. Ververs de code in je autheticator-app en probeer het nogmaals. 



Geeft het systeem "2FA is ingesteld" aan? Dan is het gelukt om tweestapsverificatie in te stellen. De eerstvolgende keer dat je gaat inloggen in TOOL2MATCH wordt aan je gevraagd om naast je wachtwoord ook een verificatiecode in te vullen. Je vindt deze code dus altijd terug in je authenticator app. 




Stap 5. Controleer of de code is toegevoegd aan je app

Controleer als laatste stap of de verificatiecode voor TOOL2MATCH ook is toegevoegd in je Authenticator-app. Hiervoor kan je bijvoorbeeld ergens de code moeten opslaan. Op het moment dat je dit niet controleert, kan het zijn dat je de eerstvolgende keer tijdens het inloggen in TOOL2MATCH er tegenaan loopt dat je nergens een code terugvindt om te koppelen aan TOOL2MATCH, terwijl het systeem dit wel aan je vraag tijdens het inloggen. 


 


**Tip: Probeer alle Beheerders van TOOL2MATCH het gebruikersaccount te laten beveiligen met tweestapsverificatie. Beheerders hebben toegang tot alle persoonsgegevens binnen de database, waardoor zij toegang hebben tot een groot aantal persoonsgegevens.


**Tip: Wil je alle Gebruikers in TOOL2MATCH verplichten om tweestapsverificatie in te stellen op hun profiel? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit instelt en wat hier de gevolgen van zijn. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren