Koppeling met Office365 leggen

Gewijzigd op Mon, 21 Aug 2023 om 10:58 AM

Door een koppeling met Office365 te leggen, maak je het mogelijk om de mailcorrespondentie met kandidaten compleet te krijgen in TOOL2MATCH. Zo lang deze koppeling niet is gelegd, worden namelijk enkel de mails die je verstuurt vanuit TOOL2MATCH zichtbaar binnen de correspondentie met de kandidaat. Vanaf het moment dat je TOOL2MATCH laat koppelen met Office365, geef je TOOL2MATCH toegang om je mailbox uit te lezen waardoor ook reply's van kandidaten zichtbaar kunnen worden gemaakt in TOOL2MATCH.

Wat houdt dit technisch gezien in?

• Na het koppelen met Office365 wordt de mailbox op individueel niveau gescand. Het scannen van de mailbox vindt plaats op basis van het mailadres van de afzender of de geadresseerde (dus niet op inhoud). Op het moment dat TOOL2MATCH een match ziet tussen een mailadres in de database van TOOL2MATCH en een mailadres in een mail binnen Office365, wordt die mail bij de juiste afzender/geadresseerde getoond in TOOL2MATCH.
  • Enkel de ID's van de mail worden opgeslagen; nooit de tekstuele inhoud. Op het moment van uitlezen (on-demand, als TOOL2MATCH open staat) worden de mails vanuit Office365 opgehaald via de dan geldende access tokens. Tijdens dat verzoek worden geen gegeven tussentijds opgelsagen/gecached. Op het moment dat een bericht wordt verwijderd in Office365, is deze dus na loop van tijd ook niet meer zichtbaar in TOOL2MATCH.
  • Alle code draait in datatencenters in de EU.

Hoe leg je deze koppeling in TOOL2MATCH?

Stap 1. Open het kader "Office365 integratie"

Ga naar de pagina "Profiel-instellingen"...

... en scroll naar het vierde kader "Office365 integratie".

Stap 2. Verbind met Office365

Klik binnen dit kader op de button "Verbind met Office365. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar een externe pagina van Micorsoft om de koppeling te leggen.

Stap 3. Doorloop de stappen om de koppeling met Office365 te leggen

Selecteer het account die je wil koppelen en/of klik op "Ander account gebruiken" op het moment dat het juiste account er niet tussenstaat.

Er wordt vervolgens aan je gevraagd om je wachtwoord in te vullen. Vul deze in en klik op de button "Aanmelden".

Je wordt nu teruggestuurd naar TOOL2MATCH. Vanaf nu is je mailbox gekoppeld aan TOOL2MATCH.

**Let op: Het kan enkele uren duren voordat de synchronisatie van de mailbox is voltooid. TOOL2MATCH ververst een aantal keer per dag alle mailboxen. Er kan daarom enige vertraging voordat mails zichtbaar worden in TOOL2MATCH.

Stap 4. Er ontstaat een foutmelding

Krijg je een foutmelding nadat je op de button "Aanmelden" hebt geklikt? Dan moet de beheerder van je Microsoft/Azure account toestemming geven om de koppeling te leggen met TOOL2MATCH. Over het algemeen kan iemand van IT binnen jouw organisatie of jouw externe IT-partij hierbij ondersteunen. Meer hierover lees je in dit artikel.