Authenticatie in twee stappen verplichten voor alle Gebruikers

Gewijzigd op Tue, 01 Aug 2023 om 11:34 AM

Door authenticatie in twee stappen (2FA) door te voeren, bescherm je het account met zowel je wachtwoord als een afzonderlijke code op je telefoon. Dit zorgt simpelweg voor een tweede beveiligslaag om de identiteit van de gebruiker die toegang wil tot het systeem te controleren. Hiermee zorg je niet alleen voor extra bescherming op de gegevens van de organisatie, maar ook op die van vele kandidaten die hebben gesolliciteerd. Hoe je 2FA verplicht voor alle Gebruikers die toegang hebben tot TOOL2MATCH, lees je in dit artikel.

Tweestapsverificatie verplichten voor alle Gebruikers

Stap 1. Open het tabblad "Extra instellingen"

Ga naar de pagina "Settings"...

... en klik door naar het tabblad "Vacature instellingen".

Stap 2. Ga naar het kader "Authenticatie in twee stappen (2FA)

Scroll op de pagina een stuk naar beneden tot je het kader "Authenticatie in twee stappen (2FA)" ziet.

Stap 3. Activeer 2FA voor alle Gebruikers

Klik in dit kader op de button "2FA activeren". Op het moment dat 2FA hier staat geactiveerd, zijn alle Gebruikers verplicht om bij de eerstvolgende keer dat ze inloggen een verificatie-app te koppelen aan hun TOOL2MATCH account. Ze kunnen simpelweg niet verder met inloggen, voordat ze dit hebben doorgevoerd.

Op het moment dat Authenticatie in twee stappen is verplicht voor alle Gebruikers, zie je in dit kader dat dit is ingesteld, door wie het is ingesteld en op welk moment het is ingesteld. Je dient hiervoor wel even je pagina te verversen.