Een kandidaat verplaatsen naar een anders sollicitatie-fase

Gewijzigd op Fri, 17 Nov 2023 om 04:13 PM

Het profiel van de kandidaat heeft voldoende raakvlakken om de kandidaat mee in de procedure te nemen. Je hebt de kandidaat verplaatst naar de fase "In behandeling" en wil deze nu graag doorzetten naar een andere sollicitatiefase. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Stap 1. Open de fase "In behandeling"

Open de fase "In behandeling" door vanuit het vacatureoverzicht door te klikken naar de fase "In behandeling" of vanuit de procedure door te klikken naar de pagina "In behandeling" (je komt in beide gevallen op dezelfde pagina uit).

--OF--

Stap 2. De kandidaat verplaatsen naar een andere sollicitatiefase

Je vindt de kandidaat in eerste instantie altijd terug in de sollicitatiefase "Cv bekeken". Je verplaatst een kandidaat naar een andere sollicitatiefase door achter de naam van de kandidaat op de groene button te klikken met daarin een pijltje omhoog en omlaag.

Er opent zich nu een pop-up waarin je kan kiezen naar welke andere sollicitatie-fase je de kandidaat wil verplaatsen. Zodra je op een fase hebt geklikt, wordt de kandidaat direct verplaatst naar die sollicitatiefase.

**LET OP: De verschillende fasen die je hier terugziet, zijn gebaseerd op de sollicitatiefasen die zijn ingericht per vacature. Deze zijn aanpasbaar. Meer hierover lees je in dit artikel.

Heb je een kandidaat bijvoorbeeld verplaatst naar de fase "eerste gesprek" dan is het ook mogelijk om een gesprek te bevestigen in TOOL2MATCH. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.